vakantiemenu

- All Inclusive
- Actieve Vakantie
- Lastminutes
- Zonvakantie
- Goedkope Vakantie
- Natuur en Cultuur
- Golf Reizen
- Vakantie Reizen
- Strandvakantie
- Aanbiedingen
- Vliegvakantie
- Familie Vakantie
- 2010 Vakantie
- Wandel Vakantie

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets

Natuur
Madeira is erg populair onder natuurliefhebbers want het eiland kent een zeer diverse natuur met zowel bos als bergen. Madeira kent namelijk een vulkanische oorsrong wat hier goed te merken is. Zo bestaat de kuststrook van Madeira voornamelijk uit steile rotsen en vinden we hier geen grote zandstranden. Door het ontbreken van grote zandstranden gaat Madeira niet gebukt onder het massatoerisme en is het eiland een prettige bestemming voor rustzoekers.

Madeira heeft veel mogelijkheden voor natuurrecreatie en op het hele eiland zijn dan ook meerdere wandelroutes te vinden. De wandelroutes zijn even divers als het landschap waardoor u kunt kiezen tussen wandelroutes langs de kustlijn, door de bossen, door de bergen of een combinatie.

Door de vulkanische oorsprong van Madeira is het binnenland zeer bergachtig. Het hoogste punt van het eiland is Pico Ruivo welke tot 1862 m hoogte reikt.

Op bijna het hele eiland komt u kenmerkende levada's tegen. Levada's zijn smalle irigatiekanalen die hier door de loop van de jaren zijn aangelegd. De zuidkant van Madeira is minder stijl waardoor deze kant van het eiland beter geschikt was voor kolonisatie. Om hier echter voldoende water te krijgen zijn de Levada's aangelegd, welke oorspronkelijk water vanuit de bergen naar de zuidkant van Madeira moest vervoeren.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013